کلید ها یا سوئیچ ها (Switchs) :

در این پست به شما مطالبی در مورد انواع کلید یا سوئیچ ، کاربردشان ، مزایا و معایبشان ارائه خواهد شد
switchs_maghale

فهرست مطالب

کلید ها یا سوئیچ ها (Switchs)

Switch_Wthat

کلید یا سوئیچ چیست ؟

کلید یک قطعه است که باز و بسته بودن یک مدار الکتریکی را کنترل می‌کند. آن‌ها اجازه جاری شدن جریان در یک مدار را می‌دهند . کلیدها قطعات حیاتی هر مدار هستند که نیاز به تعامل و کنترل توسط کاربر دارند.

انواع کلید های مکانیکی Switch :

انواع کلید به شرح زیر می باشد :
  1) کلید کلنگی/چکشی (Toggle)
  2) کلید کشویی
  3) دیب سوئیچ
  4) کیپد/صفحه کلید ماتریسی
  5) میکروسوئیچ
  6) کلید راکر
  7) شستی
  8) تک سوئیچ/باتون
  9) رید رله
  10) سوئیچ جیوه ای
  11) سوئیچ چرخشی
  12) جوی استک
  13) مغناطیسی
 
 
 
Types_Keys

کلید کلنگی یا چکشی ( Toggle Switch) :

Toggle_Switch_Maghale
کلیدهای تاگل معمولاً SPST (دو ترمینال) یا SPDT (سه ترمینال) هستند ، اگرچه می توانید آن ها را در انواع دیگر نیز پیدا کنید. معمولا ، می توانید آن ها را به صورت پایه دار، نصب روی سطح یا  به صورت نصب روی قاب بیابید.

کلید کشویی (Sliding Switch) :

اگر نیاز به یک کلید روشن / خاموش ساده بدون مشکل دارید و یا به دنبال کلید سلکتور هستید، کلیدهای کشویی مناسب هستند. این کلیدها یک برآمدگی کوچک دارند که از کلید خارج شده است و به صورت کشویی در طول بدنه کلید حرکت می کند و می تواند دو یا چند وضعیت داشته باشد.

معمولاً کلیدهای کشویی را در حالت SPDT یا DPDT می بینید. ترمینال مشترک معمولاً در وسط قرار دارد و می تواند دو وضعیت داشته باشد.

scCC

دیپ سوئیچ (Dip Switch) :

10
کلیدهای DIP، کلیدهای پایه دار هستند که در الگوی یکسان تراشه DIP پایه دار طراحی شده اند و می توانند روی بردبورد، در وسط برد بورد، قرار گیرند.
این کلیدها معمولا آرایه ای هشت تایی یا بیشتر از کلیدهای SPST، دارای اهرم های کوچک کشویی هستند. در قدیم برای محاسبات زیاد استفاده می شدند ، اما هنوز هم قابل استفاده برای تنظیم دستگاه از طریق سخت افزار هستند.

کیپد یا صفحه کلید ماتریسی :

صفحه کلید ماتریسی هنگامی ایجاد میشود که تعداد زیادی از دکمه های لحظه ای مانند صفحه کلید یا کیپد ها در کنار هم قرار گرفته باشند. هر دکمه در یک سطر و ستون مشخص قرار گرفته است. برای تشخیص فشرده شدن دکمه نیازمند پردازش اطلاعات در میکروکنترلر هستیم.
 
7177777

میکرو سوئیچ (Micro Switch) :

ezgif.com-gif-maker (4)
یک میکرو سوئیچ (micro switch) که گاهی اوقات “کلید مینیاتور سریع (فنری)” نامیده میشود، یک نوع کلید با اتصال آنی و لحظه ای است که بطور گسترده در ابزار خودرو، صنعت و پزشکی بعنوان سنسور استفاده می شود.
این سوئیچ به دلیل نام کمپانی Micro ، اولین شرکت سازنده ی این نوع کلید بصورت تجاری ؛ “میکرو” نام گرفت. محرک این سوئیچ ها اغلب دارای یک چرخ محوری در بالای یک دکمه ی فشاری است. این سوئیچ بطور گسترده ای در برنامه های سیستم کنترل از قبیل اتصالات سوئیچ های ایمنی در آسانسورها، دستگاه های فروش و غیره استفاده می شود.

کلید راکر (Racker key) :

از کلید راکر می‌توان به عنوان یک سوئیچ روشن/خاموش در مدار استفاده کرد و به کمک آن دستگاه‌های مختلف مدار یا کل مدار را قطع و وصل کرد.
کلید‌های راکر ممکن است با شکل‌های مختلفی در بازار ارائه شوند. کلید راکر چراغ دار و کلید راکر دایره ای از انواع این کلیدها هستند
ezgif.com-gif-maker (5)
باتون (Button Switch) :
ezgif.com-gif-maker (6)
این دسته از سوییچ ها با توجه به عملکردی که دارند به سوییچ های Push Button شهرت دارند.Push Button از دو کلمه ی Push به معنی فشار دادن و Button به معنی دکمه تشکیل شده است.پس می توان متوجه شد که سوییچ های Push Button سوییچ هایی هستند که تا زمانیکه دست اپراتور دکمه ی آن ها را فشار میدهد و داخل نگه میدارد سوییچ عمل میکند ( Make Contact ) و زمانیکه دست خود را برمی دارد بلافاصله سوییچ قطع میشود ( Break Contact ) .

رید رله (Reed Switch) :

در یک رید رله (Reed Switch) دو کنتاکت که فلزی می باشند از مواد فرو مغناطیسی ساخته شده اند (چیزی که مثل آهن خاصیت مغناطیسی دارد) که با نوعی فلز سخت مانند رادیوم پوشانده شده که موجب طولانی شدن عمر کنتاکت ها می شود و در داخل یک ظرف شیشه ای نازک پر از گاز غیر فعال (مثل نیتروژن) قرار گرفته اند تا از ورود گرد و غبار به داخل آن جلوگیری شود. این پوشش شیشه ای دارای یک محافظ بیرونی از جنس پلاستیک برای محافظت بیشتر است. کنتاکت ها از جنس آلیاژ نیکل آهن هستند که به راحتی جذب می شوند (از نظر فنی به این معنا که نفوذپذیری مغناطیسی بالایی دارد) اما مدت طولانی در این حالت نمی ماند و اصطلاحا به این معنا که بازدارندگی مغناطیسی کمی دارد. به عبارت دیگر بسیار آهسته حرکت می کنند. به طور کلی هر دو کنتاکت حرکت می کنند و با هم موازی می شوند. این امر موجب افزاش طول عمر و قابلیت اطمینان Reed Switch می شود.
ezgif.com-gif-maker (7)

سوئیچ جیوه ای (Mercury switch) :

ezgif.com-gif-maker (8)
کلیدهای DIP، کلیدهای پایه دار هستند که در الگوی یکسان تراشه DIP پایه دار طراحی شده اند و می توانند روی بردبورد، در وسط برد بورد، قرار گیرند.
این کلیدها معمولا آرایه ای هشت تایی یا بیشتر از کلیدهای SPST، دارای اهرم های کوچک کشویی هستند. در قدیم برای محاسبات زیاد استفاده می شدند ، اما هنوز هم قابل استفاده برای تنظیم دستگاه از طریق سخت افزار هستند.

سوئیچ چرخشی (Rotary switch) :

Rotary Switch ها یا سوییچ های چرخشی سوییچ هایی هستند که برای متصل کردن یک یا چند ورودی به تعداد زیادی خروجی از آن ها استفاده میشود.بطور مثال این سوییچ ها میتوانند تک پل ۱۲ مسیره باشند ، یا ۲ پل ۶ مسیره یا … .مهمترین نکته در مورد آن ها اینکه از این سوییچ ها به عنوان سلکتور رنج گسترده ای استفاده میشود.بطور مثال در سلکتور مولتی متر ها یا ترموستات فن کویل ها از این سوییچ بهره برده شده است.
ezgif.com-gif-maker (9)

جوی استک (joy stick) :

ezgif.com-gif-maker (10)
JoyStick Switch ها در واقع دستگاه های کنترل دستی هستند که بیشتر برای تجهیزات کنترلی پرتابل (قابل حمل) استفاده دارند.مثل دسته های کنسول های بازی های رایانه ای.این سوییچ ها اهرمی دارند که به طور آزادانه در بیش از یک محور حرکت میکند.حتی با فشار دادن اهرم به داخل ، یک یا چندین کنتاکت فعال میشوند و Switching انجام میشود

سوئیچ مغناطیسی (Magnetic switch) :

کلید های مغناطیسی، وقتی در محدوده میدان مغناطیسی باشند، باز یا بسته میشوند. از این کلید ها برای پروژه هایی استفاده میشود که تماس مستقیم با سوئیچ ممکن نیست.
15

شستی :

117
تمام کلیدهای فشاری لحظه ای نیستند. برخی کلیدهای فشاری وضعیت خود را تا زمانی که دوباره فشرده شوند حفظ می کنند. به عنوان مثال این کلیدهای استامپ روی پدال های گیتار مشاهده می شوند

مفهوم نرمالی اپن (NO) و نرمالی کلوز (NC) :

وقتی کلید به طور معمول باعث عبور جریان الکتریکی شود ، به آن حالت نرمال کلوز (بسته یا NC) و اگر مانع جریان الکتریکی  شود نرمالی اپن (باز یا NO) گفته می شود

مفهوم کلید لحظه ای و دائمی :

کلید های لحظه ای :

نحوه عملکرد این نوع از کلید ها به این صورت است که وقتی دست خود را روی عملگر کلید می گذاریم باعث عبور جریان و هنگام برداشتن  باعث قطع جریان از پایه های  مربوطه می شود .

کلید های دائمی :

نحوه عملکرد این نوع از کلید ها به این صورت است که وقتی  دست خود را یکبار روی عملگر کلید گذاشته و برداشته کلید در همان حالت باقی مانده و باعث عبور جریان یا قطع آن می شود

مفاهیم SPDT ، DPDT و XPYT :

SPDT : 

کلید تک پل دو حالت

DPDT :

کلید دوپل دو حالته

 XPYT :

کلید های دارای بیش از دو پل یا دو حالت 

مطالبــــ وبلاگ

عکس شاخص ساخت power 0-30 v
خودت بساز
آلیا الکترونیک

ساخت منیع تغذیه 0 تا 30 ولت آزمایشگاهی با پاور کامپیوتر

در این آموزش فرا خواهید گرفته که چگونه قدم قدم یک پاور کامپیوتر را به یک منبع تغذیه آزمایشگاهی با قابلیت کنترل ولتاژ تبدیل کنید .
ولتاژ خروجی صفر تا 35 ولت
جریان خروجی حداکثر 8 آمپر
این آموزش تا اخر مطالعه کنید .

ادامه مطلب »
آموزش مدارات کاربردی
آلیا الکترونیک

مدار تستر اپتوکوپلر (pc817)

اپتو کوپلر pc817 یکی از پر کاربردترین قطعات الکترونیکی هست، که در سیستم های الکترونیکی استفاده می شود در این مقاله در ابتدا با اپتور کوپلر آشنا می شوید و سپس مدار تست اپتو pc817 را فراخواهید گرفت در پایان می توانید کلیه مدارات و نقشه های مورد نیاز را تهیه کنید.

ادامه مطلب »

دیدگاهای مطالب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید
اینستاگرم یوتیوب واتس آپ واتس آپ تلگرام