لامپ RGB چیست ؟
به محصولات LED که قابلیت تغییر رنگ داشته باشند RGB LED گفته میشود. این محصولات از قابلیت هایی نظیر امکان کنترل رنگ، سرعت و میزان روشنایی برخوردار هستند. RGB مخفف Red، Green , Blue میباشد و نشان دهنده آن است که با ترکیب سه رنگ اصلی قرمز ، سبز و آبی امکان تولید بیش از ۱۶ میلیون رنگ (طیف کامل رنگ ها) وجود دارد.
در صنعت روشنایی ، به محصولاتی که قابلیت تغییر رنگ (Color Change) داشته باشند، آر جی بی یا فول کالر گفته میشود. این کالاها از ویژگی هایی نظیر برنامه پذیری برای کنترل رنگ، سرعت و میزان روشنایی برخوردارند.
تجهیزات پروژه RGB :
منبع تغذیه (Power Supply) :
منبع تغذیه وظیفه تامین ولتاژ مستقیم تعریف شده برای سیستم – که به طور مستقیم با طراحی مدار مربوط می باشد – را دارد، همچنین جریان مصرفی نوع منبع تغذیه مورد نیاز با توجه به توان کلی مصرف کننده RGB مشخص خواهد شد.
نکته : برای سهولت در تهیه منبع تغذیه مورد نیاز و همینطور مقرون به صرفه بودن آن توصیه می گردد مدارهای خود را بر اساس ولتاژهای ۱۲ ولت و یا ۲۴ ولت طراحی نمایید، لازم به ذکر است که کلیه محصولات آرجی بی طیف با ولتاژ ورودی مستقیم ۱۲ ولت طراحی شده است.
کنترلر ال ای دی (LED Controller) :
وسیله ای که امکان کنترل رنگ، سرعت و میزان روشنایی را فراهم میکند، کنترلر ال ای دی نام دارد.این دستگاه دارای دو مدل مادون قرمز (IR) با برد حدود یک متر و فرکانس رادیویی (RF) با بردی حدود ۵۰ متر میباشد. این کنترلر با ولتاژ ورودی مستقیم ۱۲ تا ۲۴ ولت تغذیه می گردد و جریان خروجی آن در هر یک از خط های R,G,B بسته به مدل های مختلف آن متفاوت است.
آمپلی فایر (Amplifier) :
در پروژههایی که فاصله تجهیزات نورپردازی کالرچنج از یکدیگر زیاد می باشد، افت ولتاژ وجود دارد. برای جبران این تلافات باید از آمپلی فایر آر جی بی (RGB Amplifier) استفاده کرد که بسته به مدل های مختلف میزان جریان خروجی آن ها در هر خط زیاد می باشد
[elementor-template id="18051"]
نمونه مدار RGB :
اثر رنگ ها از نظر روانشناسی (جهت انتخاب رنگ مناسب در طراحی) :
در روانشناسى نوین، رنگ ها یكى از معیارهاى سنجش شخصیت به شمار مىآیند، چرا که هر یک تأثیر خاصى در روح و جسم هر فرد باقى مىگذارند و نشانگر وضعیت روانى و جسمى وى هستند. رنگ ها به سه دسته رنگ های گرم، سرد و خنثی تقسیم میشوند.
روانشناسی رنگ های سرد :
رنگ های سبز، بنفش و آبی، رنگ های سرد هستند. این رنگ ها به طور کلی باعث ایجاد احساس آرامش و به همان میزان نیز باعث ایجاد احساس غم و ناراحتی در افراد می شوند.
رنگ سبز : از ویژگی های رنگ سبز آرامش بخشی آن است. به همین دلیل از این رنگ در بیمارستانها بسیار استفاده میشود و از پر کاربردترین رنگ ها در طراحی دکوراسیون است. از ویژگیهای درمانی این رنگ میتوان به از بین بردن تنش، افزایش هضم، بهبود تعادل تواناییها، حفظ صلح و آرامش درونی و غلبه بر سنكوپ (سکته) است.افرادی که از این رنگ زیاد استفاده میکنند، افرادی با شخصیت مثبت، با اراده و پشتکار زیادند. این افراد برای خود ارزش زیادی قائلند، بسیار کنجکاوند و با مشکلات سرسختانه مبارزه میکنند. استفاده زیاد از این رنگ میتواند سبب کسالت و رکود شود.
رنگ آبی : آبی را باید یک رنگ معنوی دانست. این رنگ باعث ایجاد آرامش، صلح، اعتماد، بهره وری، منطق است. آبی از رنگ هایی است در طراحی اتاق خوابها بسیار استفاده میشود. رنگ آبی باعث کاهش اشتها و القاء کننده امنیت است. افرادی که به رنگ آبی علاقه مند هستند، به صداقت و وفاداری بسیار اهمیت میدهند و به دنبال ایجاد نظم در زندگی خود هستند. این افراد وظیفه شناس و مسئولیت پذیرند و به طور کلی درونگرایی بالاتری دارند. این رنگ برای بی خوابی، فشار خون بالا و جهت کاهش حساسیت به درد مفید است. استفاده زیاد از حد از رنگ آبی باعث ایجاد سردی، یاس و ناامیدی میشود.
روانشناسی رنگ های گرم :
رنگ های گرم شامل رنگ قرمز، زرد و نارنجی هستند. این طیف رنگی موجب آرامش، عصبانیت و خصومت میشود. این رنگ ها اشتها آور هستند و به همین دلیل اکثر رستورانها از این رنگ ها استفاده میکنند.
رنگ قرمز : رنگ قرمز رنگی تحریک کننده است و باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب میشود. این رنگ نماد هیجان، عشق، شور و نشاط و صمیمیت است. افراد فعال و پر جنب و جوش معمولا طرفدار این رنگ هستند. از دیگر ویژگیهای شخصیت افراد طرفدار رنگ قرمز، عجول و زود جوش بودن آنهاست. این افراد خیلی زود عصبانی میشوند و قضاوت میکنند. افرادی خوش قلبند ولی از طرف دیگر نمیتوانند خود را کنترل کنند. بین رنگ قرمز و تحریک جنسی مردان نیز ارتباط وجود دارد.استفاده طولانی مدت از این رنگ باعث ایجاد حرکات تکانهای و بروزپرخاشگری در افراد میشود. ویژگیهای درمانی این رنگ عبارت است از غلبه بر حس کسالت، بهبود عملکرد جنسی طبیعی ، تحریک سیستم عصبی، افزایش آدرنالین و گردش خون، حفظ آرامش و کاهش فشار خون میباشد.
رنگ نارنجی : رنگ نارنجی رنگ خوش بینی و مثبت اندیشی است و استفاده زیاد از آن احتیاط را در افراد بر میانگیزاند. نارنجی دوستان؛ افرادی اجتماعی، خوش خلق، صادق و فداکارند. با این حال نفوذ در این افراد سخت است. از این رنگ در جهت حفظ انرژی، افزایش اشتها، کمک به جذب کلسیم، کمک به بهبودی و حفظ سلامت بدن استفاده میشود.
رنگ زرد : رنگ زرد، رنگ روشنی و شادی است. باعث افزایش تمرکز و افزایش متابولیسم بدن میشود. این رنگ کمتر از رنگ های دیگر افراد را به خود جذب میکند و مردم در اتاقهای زرد رنگ بیشتر عصبانی میشوند. افرادی که به رنگ زرد علاقه دارند بلند پرواز و عاشق پیشرفت هستند و همواره در تکاپو و تلاش میباشند. این افراد، افرادی اجتماعی و شوخاند و مردم جذب آنها میشوند. رنگ زرد برای درمان یبوست و افزایش اعتماد به نفس، تحریک سیستم عصبی و سیستم گوارش و بهبود تفکر منطقی مفید است.
روانشناسی رنگ های خنثی :
رنگ سفید : به طور کلی رنگ سفید نشان دهنده پاکیزگی و بی گناه بودن فرد در نظر گرفته میشود. افرادی که رنگ سفید را دوست دارند معمولا دارای خلاقیت بالا و به فکر صلح و آرامش هستند. همچنین افرادی آرام بوده و شنونده خوبی هستند. رنگ سفید به دلیل این که نور را منعکس میکند، به عنوان رنگ تابستانی در نظر گرفته میشود.
رنگ مشکی : معمولا همه افراد تمایل دارند که لباس مشکی بپوشند. رنگ مشکی نشان دهنده سلطه و قدرت است و رفتارهایی از خود بروز میدهند که نشان دهنده خودنمایی است. بسیاری تصور میکنند که این رنگ، رنگ عزا و ناامیدی است در صورتی که نشان دهنده خوش ذوقی افراد است. این افراد به دیگران احترام زیادی میگذارند و از هیچ کمکی دریغ نمیکنند و همواره به عقاید و نظرات دیگران احترام میگذارند.
[elementor-template id="17777"]
سلام .مطالب خوبی در سایت هست .لطفا مطالب بیشتری راجع به مدار آردینیو در سایت قرار دهید ممنون
سلام ممنون از همراهی شما مطالب در حال اماده سازی هست اموزش های جامع اردوینو به زودی بارگزاری میشه