بلوتوث چیست :
بلوتوث (به انگلیسی: Bluetooth) (به معنی «آبیدندان») نام یک استاندارد فناوری بیسیم با برد کم برای فرستادن پیام، عکس یا هر اطلاعات دیگر است

نماد بلوتوث :
اعضای گروه SIG برای ایجاد لوگوی بلوتوث مجدداً به ریشهٔ آن برگشتند که مربوط به شمال اروپا بود و با استفاده از حروف رمزی اسکاندیناویایی که در قرن نهم رایج بود ترکیبی از حروف اول نام پادشاه بلوتوث را به عنوان لوگوی بلوتوث در نظر گرفتند.

تاریخچه بلوتوث :
تاریخچه بلوتوث به هلند باز میگردد که توسط یاپ هارتسن ابداع و اختراع شد. این مخترع نام بلوتوث یا همان دندان آبی را از نام پادشاه هلند الهام گرفت. برای ارتباط یا اتصال دستگاههای مختلف در فاصله نزدیک از تکنولوژی بلوتوث که یک استاندارد رادیویی و پروتکل ارتباطی است، استفاده میشود. برای ایجاد ارتباط ، دو دستگاه باید دارای یک سیستم ارتباطی مشترک مانند میکروچیپ بلوتوث باشند.
ابتدا در سال 1994 در شرکت موبایل اریکسون فکر اولیه بلوتوث به وجود آمد. شرکت سوئدی اریکسون که یک شرکت ارتباطات راه دور است در آن زمان برای ارتباط بین تلفنهای همراه و گوشی بیسیم در حال ساخت یک ارتباط رادیویی کم مصرف و کم هزینه بود.
در سال 1995 کار مهندسی این پروژه شروع شد. در این بین فکر اولیه بلوتوث علاوه بر تلفنهای همراه و گوشیها، شامل هرگونه وسایل همراه شد. شرکت اریکسون با چند شرکت دیگر در سال 1998 موافقت نامه این پروژه را امضا کرد که باعث تشکیل گروه SIG شد. انتخاب نام بلوتوث بر اساس نام یک پادشاه دانمارکی به نام هارالد بلاتند (Harald Blaatand) به وجود آمده است. به این شکل که کلمه بلاتند را به زبان انگلیسی انتقال دادند و آن را به شکل بلوتوث تلفظ کردند که به معنای دندان آبی است. بر اساس شهرت پادشاه دانمارکی بر ایجاد صلح و اتحاد بین دانمارک، سوئد جنوبی و نروژ شمالی و مهارت او در مذاکره و ارتباط، شرکت اریکسون نام بلوتوث را برای این فناوری انتخاب کرد. با این امید که بتواند وسایل مختلف را به طور صلح آمیز با یکدیگر متحد کند. جالب است بدانید که طرح لوگوی بلوتوث از حروف اول Harold Bluetooth که به طرز جالبی با هم ترکیب شدند، انتخاب شده است.
در تاریخچه بلوتوث ذکر شده است که نسخههای ابتدایی بلوتوث دچار مشکلات و نقصهایی بود. اولین سری تکنولوژی بلوتوث نسخههای 1.0 و B1.0 بودند که بسیاری از شرکتهای تولید کننده لوازم الکترونیکی هنگام استفاده از این تکنولوژی برای برقراری ارتباط بین محصولاتشان با مشکلاتی مواجه شدند. در واقع این لوازم برای ارتباط بین دستگاههای دیگر آدرس سختافزاری دستگاه (BD-ADDR) را مجبور بودند در هنگام اتصال دو دستگاه فاش کنند که اصول حفظ هویت دستگاه را نقض میکردند.
نسخه 1.1 : این نسخه توانست مقدار قابل توجهی از خطاهای دو نسخه قبلی را بپوشاند. در این نسخه قابلیت جدید پشتیبانی از کانالهای بدون رمزگذاری اضافه شد. همچنین به نمایشگر قدرت سیگنال دریافتی یا همان سیستم (RSSI) Received Signal Strength Indication مجهز شد.
نسخه1.2 : این نسخه تغییرات قابل توجهی را با خود به همراه داشت:
افزایش سرعت انتقال اطلاعات تا 721 کیلوبیت در ثانیه
برقراری ارتباط سریعتر بین دستگاهها
پشتیبانی رابط کنترل میزبان Host Controller Interface (HCI) برای three-wire UART
استفاده از Adaptive frequency-hopping spread spectrum (AFH) برای جلوگیری از تداخل فرکانسهای رادیویی
ارتباط گسترده همزمان: Extended Synchronous Connection (eSCO) استفاده از این تکنیک و بهتر شدن کیفیت صدای بستههای آسیب دیده و ارسال مجدد آنها