آموزش مدارات کاربردی

مدار تستر اپتوکوپلر (pc817)

فیلم آموزش ساخت مدار تستر اپتو کوپلر pc817

اپتوکوپلر چیست ؟

اپتوکوپلر یا ارتیاط دهنده نوری در  مدارات الکترونیکی برای ایزولاسیون الکتریکی استفاده می شود در مواقع در قسمت هایی از مدار برای حفاظت ، کاهش نویز و … که می خواهند ارتباط الکتریکی را قطع کنند از اپتو کوپلر ها یا ارتباط دهنده های نوری استفاده می شود . 

آشنایی با اپتوکوپلر pc817 :

انواع مختلفی از اپتوکوپلرها در مدارات الکترونیکی کاربرد دارد که در مقاله ای جدا به این ارتباط دهنده های نوری خواهیم پرداخت اما از آنجایی که یکی از پرکاربدترین اپتورکوپلر ها در مدارات الکترونیکی pc817  می باشد ، ابتدا با این قطعه آشنا می شویم و سپس مدار تست این قطعه را طراحی و مسازیم . 
pc817  یک آی سی چهارپایه می باشد که پایه های یک و دو این قطعه دیود مادون قرمز می باشد و در بین پایه های 3 و 4 یک فوتو ترانزیستور تابیه شده است که با روشن شدن دیود مادون قرمز وردی ارتباط بین پین های کلکتور و امیتر این ترانزیستور برقرار می شود . بدین صورت بین ورودی و خروجی هیچ ارتباط الکتریکی نیست و فقط ارتباط نوری را داریم . 

چرا نیاز به مدار تستر این قطعه داریم ؟

برای درست کردن این مدار تستر چندتا هدف را دنبال می کنیم : 
1- از آنجایی که از این قطعه جهت حفاظت در مدارات الکترونیکی استفاده می شود ، جزو قطعاتی هست که بیشترین آسیب را در مدارت الکترونیکی می بیند . 
2-آشنایی با اپتو و عملکرد آن 
3-پیش زمینه ای بر تولید بردهای تست قطعات الکترونیکی 

مدار تست اپتوکوپلر pc817 :

همانطور که در مدا مشاهده میکنید از یک مدار ساده اپتو استفاده کرده ایم که مقاوت R1  برای کنترل جریان دیود ورودی اتفاده شده است و مقاومت R2 برای کنترل جریان ال ای دی خروجی و همچنین دشارژ خازن . 
در حالت معمولی اگر خازن C1  را حذف کنیم در صورتی که باتری شارژ داشته باشه ال ای دی دائم روشن میشه که در این صورت از سالم بودن دیود مادون قرمز ورودی مطمئن میشم اما جهت اطمینان از صحت عملکرد فتوترانزیستور خروجی باید ال ای دی خروجی خاموش و روشن بشه در واقع فرمان ورودی به صورت پالس باشه با استفاده از خازن C1  این کار انجام می دیم زمانی که خازن دشارژ باشد ال ای دی خروجی روشن شده و خازن هم شارژ می شود بعد از  گذشت پنج ثابت زمانی خازن فول شارژ می شود و ولتاژ آند دیود ورودی برابر با صفر می شود و عملا خاموش می شود که باعث می شود ال ای دی خروجی خاموش شود . بدین صورت از صحت اپتو در صورت چشمک زدن ال ای دی مطمئن می شویم. 

نقشه مدار چاپی مدار اپتو تستر :

در شکل بالا تصور نقشه مدار چاپی مدار اپتو تستر را مشاهده می کنید . 
نقشه مدار چاپی اپتو تستر

دانلود اطلاعات فنی مدار اپتو تستر :

برای دانلود شماتیک و فایل مدار چاپی (pcb) رو لینک زیر کلیک کنید . 
** رمز فایل aliaco.ir  می باشد **

1 نظر در “مدار تستر اپتوکوپلر (pc817)

  1. علیرضا زارعی گفت:

    سلام استاد خسته نباشید لطف کردید
    ممنون از سایت خوبتان
    دستتان درد نکنه
    خدا خیرتون بده
    ممنون میشم مدار تست انواع ایسی رو هم بزارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *